Tel
0086-516-83913580
I-meli
[melimeli puipuia]

Meataalo Fa'amatalaga Maualuluga—le Malae Autu o le Alamanuia tau Taavale i le Lumanai

E ui lava i le afa lona lua o le 2021, o nisi kamupani taʻavale na faʻailoa mai o le faʻafitauli o le le lava o chip i le 2022 o le a faʻaleleia, ae o le OEM ua faʻateleina faʻatauga ma se taʻaloga mafaufau o le tasi i le isi, faʻatasi ai ma le tuʻuina atu o le gaosiga o masini taʻavale matutua. O pisinisi o loʻo i ai pea i le tulaga o le faʻalauteleina o le gaosiga o gafatia, ma o loʻo iai pea le maketi o le lalolagi i le taimi nei o loʻo matua aʻafia lava i le leai o ni 'au.

 

I le taimi lava e tasi, faʻatasi ai ma le faʻavaveina o suiga o le pisinisi taʻavale agai i le eletise ma le atamai, o le a oʻo foi i suiga tetele o le vaega o pisinisi o sapalai chip.

 

1. Le tiga o le MCU i lalo o le leai o se fatu

 

I le toe tepa i tua i le le lava o cores na amata i le faaiuga o le 2020, o le faʻamaʻi e le masalomia le mafuaʻaga autu o le le paleni i le va o le sapalai ma le manaʻoga o meataavale.E ui lava o se suʻesuʻega faʻapitoa o le faʻaogaina o le MCU (microcontroller) kiliva i le lalolagi atoa o loʻo faʻaalia mai le 2019 i le 2020, o le tufatufaina atu o MCUs i mea tau masini eletise o le a nofoia le 33% o le maketi o talosaga i lalo, ae faʻatusatusa i le ofisa i luga ole laiga mamao e oʻo atu i luga. O lo'o atugalu ai le au fai mea'ai, o kamupani fa'apipi'i ma fa'ata'ita'iga ua matua a'afia i mataupu e pei o le tapunia o le fa'ama'i.

 

O la'au gaosiga o Chip o lo'o i totonu o pisinisi fa'atosina faigaluega o le a pagatia i le le lava o tagata faigaluega ma le le lelei o tupe fa'aalu i le 2020. A mae'a ona suia le mamanu i luga i mana'oga o kamupani ta'avale, e le'i mafai ona fa'atulaga atoatoa le gaosiga, ma faigata ai. mo tupe meataalo e avatu i le malosi atoatoa.I lima o le fale gaosi taavale, o le tulaga o le le lava o le gaosiga o taavale e aliali mai.

 

Ia Aukuso i le tausaga talu ai, STMicroelectronics 'Muar plant i Muar, Meleisia na faʻamalosia e tapunia nisi o fale gaosi oloa ona o le aʻafiaga o le faʻamaʻi fou o le pale, ma o le tapunia saʻo na mafua ai le tuʻuina atu o tupe meataalo mo Bosch ESP/IPB, VCU, TCU ma o isi faiga o lo'o i ai i se tulaga fa'alavelave mo se taimi umi.

 

E le gata i lea, i le 2021, o faʻalavelave faʻalenatura faʻafuaseʻi e pei o mafuiʻe ma afi o le a mafua ai foi ona le mafai e nisi tagata gaosi oloa ona gaosia i se taimi pupuu.O Fepuari o le tausaga na te’a nei, o le mafui’e na matua’i fa’aleagaina ai le kamupani a Iapani o Renesas Electronics, o se tasi o kamupani tele o lo’o fa’atau atu masini chip i le lalolagi.

 

O le fa'aletonu o le mana'oga mo tupe meataavale a kamupani ta'avale, fa'atasi ai ma le mea moni e fa'apea, ua fa'aliliuina e le au fa'agamea i luga le gafatia o le gaosiga o tupe meataavale i totonu o le ta'avale tupe meataavale e fa'atau ai tupe meataalo, ua mafua ai le MCU ma CIS o lo'o i ai le pito sili ona maualuga i le va o meataalo ta'avale ma oloa fa'aeletoroni masani.(CMOS image sensor) ua matua le lava.

 

Mai se vaaiga faʻapitoa, o loʻo i ai le itiiti ifo ma le 40 ituaiga o masini semiconductor taʻavale masani, ma o le aofaʻi o uila faʻaaogaina o le 500-600, lea e aofia ai le MCU, eletise eletise (IGBT, MOSFET, ma isi), masini ma eseese. masini analog.Ta'avale tuto'atasi fo'i O se fa'asologa o oloa e pei o tupe meataalo fesoasoani a ADAS, CIS, AI processors, lidars, millimeter-wave radar ma MEMS o le a fa'aaogaina.

 

E tusa ai ma le aofaʻi o manaʻoga taʻavale, o le mea sili ona aʻafia i lenei faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi e manaʻomia e se taʻavale masani le sili atu i le 70 MCU meataalo, ma o le MCU taʻavale o le ESP (Electronic Stability Program System) ma le ECU (Vaega autu o le taʻavale pulea autu. ).I le avea ai o le mafuaaga autu o le paʻu o le Haval H6 na tuʻuina atu e le Great Wall i le tele o taimi talu mai le tausaga talu ai e fai ma faʻataʻitaʻiga, na fai mai Great Wall o le faʻaitiitia o le faʻatau atu o le H6 i le tele o masina na mafua ona o le le lava o le sapalai o le Bosch ESP na faʻaaogaina.O le Euler Black Cat ma le White Cat sa lauiloa muamua na faʻasalalau foi le taofia le tumau o le gaosiga ia Mati o lenei tausaga ona o faʻafitauli e pei o le faʻaitiitia o sapalai o le ESP ma le siʻitia o tau o chip.

 

O le mea e maasiasi ai, e ui lava o loʻo fausia e fale gaosi meataavale ma mafai ai ona faʻaogaina laina fou ole gaosiga i le 2021, ma taumafai e faʻafeiloaʻi le faagasologa o meataavale taʻavale i le laina tuai o le gaosiga ma le laina fou ole 12-inisi i le lumanaʻi, ina ia faʻateleina le gaosiga gafatia ma maua le tamaoaiga o fua, Ae ui i lea, o le faʻataʻitaʻiga o le faʻaogaina o masini semiconductor e masani ona sili atu i le afa tausaga.E le gata i lea, e umi se taimi mo le fetuunaiga o laina gaosiga, faʻamaoniga o oloa ma le faʻaleleia atili o le gaosiga, lea e mafai ai ona aoga le gaosiga fou i le 2023-2024..

 

E taua le taʻua e ui lava o le mamafa na tumau mo se taimi umi, ae o loʻo faʻamoemoe pea kamupani taʻavale e uiga i le maketi.Ma o le gafatia fou o le gaosiga o chip ua fuafua e foia ai le faʻalavelave tele o le gaosiga o le gaosiga o loʻo i ai nei i le lumanaʻi.

2. Mala fou tau i lalo ole poto eletise

 

Ae ui i lea, mo le pisinisi tau taavale, o le fofo o le faʻafitauli o loʻo i ai nei e mafai ona foia ai le manaʻoga faanatinati o le maketi o loʻo iai nei ma le manaʻomia o le asymmetry.I le feagai ai ma suiga o pisinisi eletise ma atamai, o le sapalai o le sapalai o meataavale o le a naʻo le faʻateleina faʻateleina i le lumanaʻi.

 

Faʻatasi ai ma le faʻateleina o le manaʻoga mo le faʻaogaina o le taʻavale o oloa eletise, ma i le taimi o le FOTA faʻaleleia ma le avetaʻavale otometi, o le numera o tupe meataalo mo taavale malosi fou ua faʻaleleia mai le 500-600 i le vaitau o taavale afi i le 1,000 i le 1,200.Ua siitia foi le numera o ituaiga mai le 40 i le 150.

 

Fai mai nisi o tagata atamamai i le pisinisi tau taavale, i le tulaga o taavale eletise atamai maualuga i le lumanaʻi, o le numera o tupe taʻavale taʻavale o le a faʻateleina i le tele o taimi i le sili atu i le 3,000 fasi pepa, ma le faʻatusatusaina o masini semiconductors i le tau o meafaitino. o le taavale atoa o le a siitia mai le 4% i le 2019 i le 12 i le 2025. %, ma e mafai ona siitia i le 20% i le 2030. E le gata o lona uiga i le vaitau o le eletise eletise, o le manaoga mo tupe meataalo mo taavale ua faateleina, ae faapena foi e atagia mai ai le televave o le si'itia o le faigata fa'apitoa ma le tau o tupe meataalo e mana'omia mo ta'avale.

 

E le pei o OEM masani, lea o le 70% o tupe meataalo mo taavale afi o 40-45nm ma 25% o meataalo maualalo i luga aʻe o le 45nm, o le aofaʻi o tupe meataalo i le 40-45nm faagasologa mo taʻavale eletise ma maualuga i luga o le maketi. pa'u i le 25%.45%, ae o le vaega o tupe meataalo i luga o le 45nm faagasologa e na o le 5%.Mai se vaaiga faʻapitoa, o tupe meataalo maualuga maualuga i lalo ifo o le 40nm ma sili atu 10nm ma 7nm process chips e mautinoa lava o nofoaga fou tauvaga i le vaitau fou o le alamanuia tau taavale.

 

E tusa ai ma se lipoti o suʻesuʻega na tuʻuina mai e Hushan Capital i le 2019, o le aofaʻi o eletise eletise i totonu o le taʻavale atoa ua faʻavavevaveina mai le 21% i le vaitau o taavale afi i le 55%, aʻo MCU meataalo ua pa'ū mai le 23% i le 11%.

 

Ae ui i lea, o le faʻalauteleina o le gaosiga o masini e faʻaalia e le tele o gaosiga o loʻo faʻatapulaʻa lava i meataalo masani a le MCU o loʻo nafa ma le afi / chassis / tino.

 

Mo ta'avale atamai eletise, AI meataalo e nafa ma le ta'avale ta'avale tuto'atasi ma le fusi;modules eletise e pei ole IGBT (insulated gate dual transistor) e nafa ma le suiga o le mana;tupe meataalo mo le ta'avale tuto'atasi mata'ituina radar ua matua faateleina le manaoga.E foliga mai o le a avea ma se taamilosaga fou o le "leai o le autu" faafitauli o le a feagai ma kamupani taavale i le isi laasaga.

 

Ae ui i lea, i le tulaga fou, o le a le mea e faʻalavelaveina ai kamupani taʻavale atonu e le o le faʻafitauli o le gaosiga e faʻalavelaveina e mea i fafo, ae o le "ua pipii" o le vaʻa faʻatapulaʻaina e le itu faʻapitoa.

 

I le avea ai o le manaʻoga mo AI tupe meataalo o loʻo aumaia e le atamai e fai ma faʻataʻitaʻiga, o le tele o komepiuta o masini taʻavale tutoʻatasi ua oʻo i le numera lua TOPS (trillion operations per second), ma o le malosi faakomepiuta a MCU taʻavale masani e le mafai ona ausia manaʻoga tau komepiuta. o ta'avale tuto'atasi.AI meataalo e pei o GPUs, FPGAs, ma ASICs ua ulufale i le maketi tau taavale.

 

I le afa muamua o le tausaga talu ai, na faʻalauiloa aloaia ai e Horizon o lana oloa lona tolu-augatupulaga taavale-grade, le Journey 5 series chips, na faʻasalalau aloaia.E tusa ai ma faʻamatalaga aloaʻia, o le Journey 5 series chips o loʻo i ai le malosi faʻakomepiuta o le 96TOPS, o le faʻaaogaina o le eletise o le 20W, ma le fua faʻatatau o le malosi o le 4.8TOPS / W..Pe a faatusatusa i le 16nm process technology o le FSD (atoatoa autonomous driving function) chip na tatalaina e Tesla i le 2019, o tapulaʻa o se pu e tasi ma le mana faakomepiuta o le 72TOPS, o le faʻaaogaina o le eletise o le 36W ma le malosi o le malosi o le 2TOPS / W o loʻo i ai. ua matua faaleleia.O lenei ausia ua manumalo foi i le fiafia ma le galulue faatasi o le tele o kamupani taavale e aofia ai le SAIC, BYD, Great Wall Motor, Chery, ma Ideal.

 

O le fa'aosoina e le atamai, ua matua'i televave le fa'aogaina o pisinisi.Amata mai le Tesla's FSD, o le atinaʻeina o meataalo pulea autu a AI e pei o le tatalaina o se pusa Pandora.E leʻi umi talu ona maeʻa le Malaga 5, na vave ona tuʻuina atu e le NVIDIA le Orin chip o le a tasi le chip.Ua siitia le malosi o le komipiuta i le 254TOPS.E tusa ai ma faʻaagaaga faʻapitoa, na vaʻaia foʻi e Nvidia se atigi Atlan SoC faʻatasi ai ma le mana faʻatautaia e oʻo atu i le 1000TOPS mo tagata lautele i le tausaga talu ai.I le taimi nei, o loʻo faʻamautu le NVIDIA i se tulaga faʻapitoa i le maketi GPU o meataalo faʻatautaia autu taʻavale, faʻamauina se sea maketi o le 70% i le tausaga atoa.

 

E ui lava o le ulufale mai o le telefoni feaveaʻi Huawei i totonu o le fale gaosi oloa ua faʻatupuina ai galu o tauvaga i totonu o le gaosiga o masini taʻavale, e lauiloa i lalo o le faʻalavelaveina o mea i fafo, e maua ai e Huawei le poto masani mamanu i se 7nm process SoC, ae le mafai. fesoasoani i le aufaipisinisi pito i luga.faalauiloa maketi.

 

O faʻalapotopotoga suʻesuʻe e faʻapea o le tau o uila afi AI o loʻo faʻavavevave mai le US $ 100 i le 2019 i le US $ 1,000 + i le 2025;i le taimi lava e tasi, o le a siitia foi le maketi o masini afi i totonu o le atunuu mai le US $ 900 miliona i le 2019 i le 91 i le 2025. E selau miliona tala Amerika.O le televave o le tuputupu aʻe o manaʻoga maketi ma le faʻatekonolosi faʻatekonolosi o tupe meataalo maualuga o le a le masalomia le faʻalavelaveina o le atinaʻeina atamai o kamupani taʻavale i le lumanaʻi.

 

E tutusa ma le manaʻoga i le maketi AI, IGBT, e avea o se vaega semiconductor taua (e aofia ai meataalo, mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi, pito ma isi mea) i le taavale malosi fou ma le tau e oʻo atu i le 8-10%, e iai foʻi ose aafiaga loloto i le lumanai atinae o le alamanuia tau taavale.E ui lava o kamupani i totonu o le atunuu e pei o le BYD, Star Semiconductor, ma le Silan Microelectronics ua amata ona tuʻuina atu IGBT mo kamupani taʻavale i totonu o le atunuʻu, mo le taimi nei, o le IGBT gaosiga gafatia o kamupani o loʻo taʻua i luga o loʻo faʻatapulaʻaina i le fua o kamupani, e faigata ai ona maua. fa'ato'a fa'atupula'ia fa'aola fou a le atunu'u.tuputupu a'e maketi.

 

O le tala fiafia e faapea i le feagai ai ma le isi laasaga o le SiC sui IGBTs, kamupani Saina e le o mamao i tua i le faatulagaga, ma faalauteleina SiC mamanu ma gaosiga gafatia e faavae i le IGBT R & D gafatia i se taimi vave e faamoemoe e fesoasoani kamupani taavale ma tekinolosi.E maua e le au gaosi se tulaga i le isi laasaga o le tauvaga.

3. Yunyi Semiconductor, gaosiga atamai autu

 

O le feagai ai ma le le lava o tupe meataalo i totonu o le fale gaosi oloa, ua tuuto atu Yunyi i le foia o le faafitauli o le tuʻuina atu o mea semiconductor mo tagata faʻatau i totonu o le fale gaosi oloa.Afai e te fia iloa e uiga i Yunyi Semiconductor accessories ma fai se suʻesuʻega, faʻamolemole kiliki le sootaga:https://www.yunyi-china.net/semiconductor/.


Taimi meli: Mati-25-2022