Tel
0086-516-83913580
I-meli
[melimeli puipuia]

Tala fou e uiga i chip

1. E mana'omia e Saina ona atia'e lana vaega ta'avale afi, fai mai le ofisa

Tala fou e uiga i chip-2

Ua una'ia kamupani a Saina i totonu o le atunu'u e atia'e tupe meataavale ma fa'aitiitia le fa'alagolago i oloa fa'aulufale mai ona o le le lava o le semiconductor ua afaina ai le pisinisi ta'avale i le lalolagi atoa.

O Miao Wei, o le sa avea muamua ma minisita o alamanuia ma faamatalaga faatekonolosi, fai mai o se lesona mai le le lava o chip i le lalolagi o le manaomia lea e Saina o lana lava pisinisi tutoatasi ma pulea taavale afi.

O Miao, ua avea nei ma ofisa sinia i le National People Consultative Conference, na ia faia le saunoaga i le China Auto Show na faia i Shanghai mai ia Iuni 17 i le 19.

O taumafaiga e tatau ona faia i suʻesuʻega faʻavae ma suʻesuʻega faʻamoemoe e faʻataʻatia ai se faʻafanua mo le atinaʻeina o le vaega, o lana tala lea.

"O loʻo tatou i ai i se vaitau lea e faʻamalamalamaina ai e le polokalama taʻavale, ma e manaʻomia e taʻavale PPU ma faiga faʻaoga. O lea e tatau ona tatou fuafua muamua, "o le tala lea a Miao.

O le le lava o chip ua fa'aitiitia ai le gaosiga o ta'avale i le lalolagi.I le masina na teʻa nei, o le faʻatauga o taavale i Saina na paʻu i le 3 pasene, aemaise lava ona ua le mafai e le au fai taavale ona maua ni tupe meataalo.

O le amataga o le taʻavale eletise Nio na tuʻuina atu 6,711 taʻavale ia Me, i luga ole 95.3 pasene mai le masina lava lea i le tausaga talu ai.

Fai mai le kamupani fai taavale, o ana tiliva e sili atu pe ana le le lava o chip ma fetuutuunaiga.

O loʻo galulue faʻatasi ma tagata faʻatau taavale i le taimi atoa e foia ai le faʻafitauli, aʻo faʻaleleia e le pulega le faʻamaopoopoina o kamupani i totonu o pisinisi mo le sili atu ona lelei.

O Dong Xiaoping, o se ofisa i le Matagaluega o Alamanuia ma Faamatalaga Tekonolosi, fai mai ua talosagaina e le matagaluega le au fai taavale i totonu o le atunuu ma kamupani semiconductor e tuufaatasia se polosiua e fetaui lelei ma a latou sapalai ma manaoga o taavale meataalo.

O lo'o fa'amalosia fo'i e le matagaluega kamupani inisiua ina ia fa'alauiloa auaunaga tau inisiua e mafai ona fa'atupuina ai le fa'atuatuaina o le au fai ta'avale a le atunu'u i le fa'aaogaina o chips, ina ia fesoasoani e fa'amama le le lava o chips.

2. Fa'alavelave fa'atau oloa a le US ua afaina ai tagata fa'atau

Tala fou e uiga i chip-3

I le amataga ma le lotolotoi o le faʻamaʻi COVID-19 i le US, o le le lava o pepa faleuila na mafua ai ona popole tagata.

Faatasi ai ma le taʻavaleina o tui COVID-19, ua iloa e tagata o nisi o meainu latou te fiafia i ai i Starbucks e le o maua i le taimi nei.

Starbucks na tuʻuina mea e 25 i luga o le "taofia le tumau" i le amataga o Iuni ona o se faʻalavelave i filifili sapalai, e tusa ai ma le Business Insider.O le lisi na aofia ai mea ta'uta'ua e pei o le hazelnut syrup, toffee nut syrup, taga lauti chai, lauti aisa lanumeamata, cinnamon dolce latte ma sukalati pa'epa'e moka.

"O lenei le lava o le sua o peach ma kuava i Starbucks ua ou le fiafia ai ia te aʻu ma aʻu teine ​​​​fale," o le tala lea a Mani Lee.

"Pe naʻo aʻu ea o loʻo i ai se faʻalavelave i luga o @Starbucks o loʻo i ai le le lava o karamel i le taimi nei," Madison Chaney tweeted.

Faʻalavelave faʻalavelave sapalai i le US ona o gaioiga tapunia i le taimi o le faʻamaʻi, tuai o uta, le lava o tagata faigaluega, faʻalavelave manaʻoga ma le vave o loʻo faʻamoemoeina le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o loʻo aʻafia ai le tele o mea inu e sili ona fiafia i ai tagata.

Na lipotia e le US Labor Department i le vaiaso talu ai o le tau o le tau o le tau o Me 2021 e 5 pasene, o le maualuga lea talu mai le 2008 faʻafitauli tau tupe.

Ua toeitiiti lava 20 pasene le siitia o tau o fale i le averesi i le atunuu ona o le le lava o laupapa, lea na siitia ai le tau o laupapa i le fa i le faalima taimi i le tulaga a o lei oo i le faamai.

Mo i latou o loʻo tuʻuina atu pe faʻafouina o latou fale, o le tuai i le tuʻuina atu o meaafale e mafai ona faʻalautele mo masina ma masina.

"Na ou okaina se laulau faaiʻu mai se faleoloa meaafale taʻutaʻua, maualuga ia Fepuari. Na taʻu mai ia te aʻu e faʻamoemoe e tuʻuina atu i le 14 vaiaso. Na ou siakiina talu ai nei laʻu tulaga oka. Na faʻatoese mai le aufaipisinisi ma fai mai o le a oʻo nei ia Setema. E oʻo mai mea lelei. i ē faatalitali?”Na taʻua e Eric West se tala a le Wall Street Journal.

"O le mea moni moni e lautele atu. Na ou okaina nofoa, se sofa, ma ottomans, o nisi o ia mea e 6 masina e ave ai aua e faia i Saina, faʻatau mai se kamupani tele Amerika e taʻua o le NFM. O lea la, o lenei faʻagesegese e lautele ma loloto. ," na tusia ai e le tagata faitau Tusitala Tim Mason.

O lo'o taufetuli tagata fa'atau mea faigaluega i le mataupu lava e tasi.

"Ua taʻu mai ia te aʻu o le $1,000 pusaaisa na ou okaina o le a maua i totonu o le tolu masina. Oi, o le faʻaleagaina moni o le faʻamaʻi e leʻi iloa atoatoa," o le tusi lea a le au faitau Bill Poulos.

Na lipotia mai e MarketWatch o Costco Wholesale Corp na lisiina le tele o faʻafitauli o fesoʻotaʻiga sapalai ona o le tuai o felauaiga.

"Mai le vaʻaiga o le sapalai, o loʻo faʻaauau pea ona i ai se aʻafiaga o faʻatuai o taulaga," o le tala lea a Richard Galanti, CFO a Costco.“O le lagona o le a faʻaauau pea lenei mea mo le tele o vaega o lenei tausaga kalena."

Na faasilasila mai e le pulega a Biden i le vaiaso talu ai o loʻo faʻatulagaina se vaega galue e foia le faʻaogaina o fagu i semiconductor, fausiaina, felauaiga ma faʻatoaga.

O le lipoti a le White House e 250-itulau ua faaulutalaina "Fausiaina o le Sapalai Maua, Toe Faʻafouina American Manufacturing, ma Faʻaleleia le Faʻalauteleina o Faʻalapotopotoga Lautele" e faʻamoemoe e faʻateleina le gaosiga i totonu o le atunuʻu, faʻatapulaʻa le le lava o oloa taua ma faʻaitiitia le faʻalagolago i tagata tauva geopolitical.

O le lipoti na faamamafaina ai le taua o le sapalai o le sapalai i le saogalemu o le atunuu, mautu o le tamaoaiga ma le taʻitaʻiga i le lalolagi.Na faʻailoa mai o le faʻamaʻi o le coronavirus na faʻaalia ai le vaivai o le sapalai a Amerika.

"O le manuia o la matou tui puipui na faateia ai le toatele o tagata, ma o lea latou te leʻi saunia ai mo le toe faʻaleleia," o le tala lea a Sameera Fazili, o le sui faatonu o le White House National Economic Council, i le White House news briefing i le vaiaso talu ai.Na ia faʻamoemoe o le a le tumau le tau o le tamaoaiga ma foia i "masina o lumanaʻi".

O le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma Auaunaga Tagata o le a tuuina atu foi le $60 miliona e fausia ai se faiga faapaaga a le malo ma le tumaoti mo le gaosiga o fualaau faasaina taua.

O le a fa'aalu e le Matagaluega o Leipa le $100 miliona i fesoasoani mo polokalame aperenitisi e ta'ita'ia e le setete.E sili atu i le $4 piliona le tupe e faaalu e le Matagaluega o Faatoaga e faamalosia ai le sapalai o taumafa.

3. Fa'aletonu Chip fa'aititia le fa'atauga ta'avale

Tala fou e uiga i chip

E mafai ona faʻaititia le 3% i lea tausaga ma lea tausaga i le 2.13m taʻavale, o le faʻaitiitia muamua talu mai Aperila 2020

O faʻatauga taʻavale i Saina na paʻu mo le taimi muamua i le 14 masina ia Me ona o le au gaosi oloa na faʻatau atu ni taʻavale laiti i le maketi ona o le le lava o le semiconductor i le lalolagi, e tusa ai ma faʻamaumauga o pisinisi.

I le masina na teʻa nei, 2.13 miliona taʻavale na faʻatau atu i le lalolagi tele maketi taʻavale, i lalo 3.1 pasene i tausaga taʻitasi, o le tala lea a le China Association of Automobile Manufacturers.O le pa'ū muamua lea i Saina talu mai Aperila 2020, ina ua amata ona toe faʻaleleia le maketi o taavale a le atunuʻu mai le faʻamaʻi COVID-19.

Na taʻua foi e le CAAM sa faʻaeteete ma le faʻamoemoe i le faʻatinoga o le vaega i masina o totoe.

Shi Jianhua, sui failautusi aoao o le asosi, fai mai o le le lava o chip i le lalolagi ua afaina ai le pisinisi talu mai le faaiuga o le tausaga talu ai."O loʻo faʻaauau pea le aʻafiaga o le gaosiga, ma o faʻatauga ia Iuni o le a aʻafia ai foi," o lana tala lea.

O le amataga o le taʻavale eletise Nio na tuʻuina atu 6,711 taʻavale ia Me, i luga ole 95.3 pasene mai le masina lava lea i le tausaga talu ai.Fai mai le kamupani fai taavale, o ana tiliva e sili atu pe ana le le lava o chip ma fetuutuunaiga.

O le SAIC Volkswagen, o se tasi o kamupani taʻavale taʻutaʻua a le atunuʻu, ua maeʻa ona tipi i nisi o ana fale gaosi oloa, aemaise lava le gaosiga o faʻataʻitaʻiga maualuga e manaʻomia ai le tele o chips, e tusa ai ma le Shanghai Securities Daily.

O le China Auto Dealers Association, o se isi faʻalapotopotoga faʻapisinisi, fai mai o oloa o loʻo faʻaitiitia mautu i le tele o faʻatau taavale ma o nisi faʻataʻitaʻiga ua le lava sapalai.

Na taʻua e Jiemian, o se faʻasalalauga talafou a Shanghai, o le gaosiga a le SAIC GM ia Me na pa'ū 37.43 pasene i le 81,196 taʻavale ona o le le lava o chip.

Peita’i na ta’ua e Shi, o le a amata ona fa’aitiitia le fa’aletonu i le kuata lona tolu ma o le a fa’asolosolo lelei le tulaga atoa i le kuata lona fa.

O loʻo galulue faʻatasi ma tagata faʻatau taavale i le taimi atoa e foia ai le faʻafitauli, aʻo faʻaleleia e le pulega le faʻamaopoopoina o kamupani i totonu o pisinisi mo le sili atu ona lelei.

Ua talosagaina e le Matagaluega o Alamanuia ma Fa'amatalaga Tekonolosi, le pule sili o alamanuia a le atunu'u, i tagata fai ta'avale ma kamupani semiconductor i totonu o le atunu'u ina ia tu'ufa'atasia se polosiua e fa'afetaui lelei a latou sapalai ma mana'oga o meata'avale.

O lo'o fa'amalosia fo'i e le matagaluega kamupani inisiua ina ia fa'alauiloa auaunaga tau inisiua e mafai ona fa'atupuina ai le fa'atuatuaina o le au fai ta'avale a le atunu'u i le fa'aaogaina o chips, ina ia fesoasoani e fa'amama le le lava o chips.I le Aso Faraile, e fa kamupani Saina mamanu mamanu na sainia maliega ma kamupani inisiua e tolu i totonu o le atunuu e faatautaia ia auaunaga tau inisiua.

I le amataga o le masina nei, na tatalaina ai e Bosch le kamupani gaosi masini taʻavale Siamani se $ 1.2 piliona chip i Dresden, Siamani, ma fai mai o ana meataavale ua faamoemoe e taʻavale ia Setema o le tausaga nei.

E ui ina pa'u le fa'atauga ia Me, ae fai mai le CAAM e fa'amoemoe e uiga i le fa'atinoga o le tausaga atoa o le maketi ona o le mautu o le tamaoaiga o Saina ma le fa'ateleina o le fa'atauga o ta'avale malosi fou.

Fai mai Shi, ua manatu le asosi e siitia le tau o le faatupulaia o le tau o lenei tausaga i le 6.5 pasene mai le 4 pasene, lea na faia i le amataga o le tausaga.

"O le aofaʻi o faʻatauga o taʻavale i lenei tausaga e foliga mai e oʻo atu i le 27 miliona iunite, ae o le faʻatauga o taavale malosi fou e ono paʻi atu i le 2 miliona iunite, mai le matou faʻatatau muamua o le 1.8 miliona," o le tala lea a Shi.

Fa'amaumauga mai le asosi o lo'o fa'aalia ai e 10.88 miliona ta'avale na fa'atau atu i Saina i le lima masina muamua, i luga ole 36 pasene i lea tausaga ma lea tausaga.

O le faatauina atu o taavale eletise ma plug-in hybrids na oʻo atu i le 217,000 iunite ia Me, i luga o le 160 pasene i tausaga taʻitasi, ma aumaia le aofaʻi mai ia Ianuari ia Me i le 950,000 iunite, e faatoluina le fuainumera i le tausaga talu ai.

O le China Passenger Car Association na sili atu le faʻamoemoe e uiga i le faʻatinoga o le tausaga atoa ma siʻitia lana faʻatauga fou o taavale afi i le 2.4 miliona iunite i lenei tausaga.

Fai mai Cui Dongshu, failautusi aoao o le CPCA, o lona talitonuga na mafua mai i ia taavale ua faatupulaia le lauiloa i totonu o le atunuu ma le faateleina o latou oloa auina atu i fafo i maketi i fafo.

Fai mai Nio o le a faatelevaveina taumafaiga ia Iuni e toe totogi ai le leiloa na mafua i le masina talu ai.O le amataga na fai mai o le a tumau pea le tuʻuina atu o le 21,000 iunite i le 22,000 iunite i le kuata lona lua o lenei tausaga.O ona faʻataʻitaʻiga o le a maua i Nouei ia Setema.Na faʻatau atu e Tesla 33,463 taʻavale na faia e Saina ia Me, lea na faʻatau atu ai lona tolu.Na faʻatatau e Cui o le faʻatau atu a Tesla mai Saina o le a paʻu i le 100,000 iunite i lenei tausaga.


Taimi meli: Iuni-23-2021