Tel
0086-516-83913580
I-meli
[melimeli puipuia]

Talafou e uiga i taavale fou malosi i Saina

1. FAW-Volkswagen e laa i luga le eletise i Saina

tala fou (4)

Sino-Siamani so'otaga fa'atasi FAW-Volkswagen o le a fa'atupula'ia taumafaiga e fa'alauiloa ta'avale malosi fou, a'o fa'agasolo le pisinisi ta'avale i le atina'e lanu meamata ma le gafataulimaina.

O ta'avale eletise ma fa'apipi'i fa'apipi'i o lo'o fa'aauau pea lo latou malosi.I le tausaga talu ai, o latou faʻatauga i Saina na siitia i luga 10.9 pasene i lea tausaga ma lea tausaga i le 1.37 miliona iunite, ma e tusa ma le 1.8 miliona o loʻo faʻamoemoe e faʻatau atu i lenei tausaga, e tusa ai ma le China Association of Automobile Manufacturers.

"O le a matou taumafai e avea le eletise ma numera o lo matou agavaa i le lumanaʻi," o le tala lea a le Peresetene FAW-Volkswagen Pan Zhanfu.O le pisinisi soofaatasi ua amata le gaosiga o plug-in hybrids ma taavale eletise, i lalo uma o Audi ma Volkswagen brands, ma sili atu faʻataʻitaʻiga o le a vave ona auai.

Na faia e Pan le saunoaga i le kamupani soofaatasi na faamanatuina lona 30 tausaga i le Aso Faraile i Changchun, le laumua o le itu i sasae o Saina Jilin.

Faʻatūina i le 1991, FAW-Volkswagen ua tupu aʻe i se tasi o kamupani sili ona faʻatau atu taʻavale pasese i Saina, ma sili atu i le 22 miliona taʻavale na tuʻuina atu i le tolu sefulu tausaga talu ai.I le tausaga talu ai, na o le pau lea o le kamupani fai taavale na faʻatau atu le silia ma le 2 miliona taavale i Saina.

"I le tulaga o le faʻasaoina o le malosi ma le faʻaitiitia o le faʻamalo, o le a faʻateleina e le FAW-Volkswagen le gaosiga o taavale fou malosi," o lana tala lea.

O lo'o fa'aitiitia fo'i e le tagata fai ta'avale le fa'aoso o lana gaosiga.I le tausaga na teʻa nei, o le aofaʻi o le CO2 e faʻaitiitia ai le 36 pasene pe a faʻatusatusa i le 2015.

O le gaosiga o taavale eletise i luga o le fausaga fou MEB i lona fale gaosi Foshan i le itumalo o Guangdong na faʻamalosia e le eletise lanu meamata."FAW-Volkswagen o le a tulituliloaina le fuafuaga o le gaosiga o le goTOzero," o le tala lea a Pan.

2. Fa'atupu ta'avale e fa'aleleia le gaosiga o taavale afi

tala fou (5)

Hydrogen va'aia o se puna mama mama e fa'atutusa hybrids, eletise atoa

O lo'o fa'atupula'ia e le au fai ta'avale i Saina ma fafo atu taumafaiga e fausia ai ta'avale suau'u hydrogen, lea e manatu e mafai ona faia se sao taua i fuafuaga e fa'aitiitia ai le a'a o le lalolagi.

I taavale suauu, faʻapuʻupuʻu o FCVs, faʻafefiloi le hydrogen ma le okesene i le ea e maua ai le eletise e faʻaosoina ai se afi eletise, ona faʻaosoina ai lea o uili.

E na'o le 'au a le FCV o le vai ma le vevela, o lea e leai ni a'a.O la latou fa'asologa ma fa'agasologa fa'asu'u e fa'atusaina i ta'avale penisini.

E tolu kamupani tetele FCV i le lalolagi atoa: Toyota, Honda ma Hyundai.Ae o le tele o tagata fai taavale o loʻo auai i le faʻalavelave aʻo faʻatulagaina e atunuʻu ni sini faʻamaualuga e faʻaitiitia ai le gaosiga.

Fai mai Mu Feng, sui peresitene o le Great Wall Motors: "Afai e 1 miliona a tatou taavale suauu suauu i luga o auala (nai lo penisini), e mafai ona tatou tipiina le kaponi e 510 miliona (metric) tone i le tausaga."

I se taimi mulimuli ane o lenei tausaga, o le a fa'alauiloa ai e le kamupani ta'avale a Saina lana fa'ata'ita'iga SUV suau'u suau'u lapopoa tele, lea o le a i ai le lautele o le 840 kilomita, ma fa'alauiloa se va'a e 100 ta'avale mamafa.

Ina ia faatelevave lana fuafuaga a le FCV, o le kamupani taʻavale e faʻavae i Baoding, i le itumalo o Hebei, na galulue faʻatasi ma le sili atu o le gaosiga o le hydrogen Sinopec i le vaiaso talu ai.

E le gata i lea a Asia's Numera 1, Sinopec e gaosia le sili atu i le 3.5 miliona tone o le hydrogen, e tusa ma le 14 pasene o le aofaʻi o le atunuʻu.Ua fuafua e fausia le 1,000 hydrogen stations i le 2025.

Fai mai se sui o le Great Wall Motors o le a galulue faatasi kamupani e lua i matata e amata mai i le fausiaina o le hydrogen station i le gaosiga o le hydrogen faapea foi ma le teuina ma le felauaiga e fesoasoani i le faaaogaina o taavale hydrogen.

O le tagata fai taavale e iai ni sini mata'utia i le malae.O le a fa'aagaga le 3 piliona yuan ($456.4 miliona) i luga o le tolu tausaga i su'esu'ega ma atina'e, o se vaega o ana taumafaiga e avea ma kamupani tele i le maketi o ta'avale afi i le lalolagi.

O loʻo fuafua e faʻalautele le gaosiga ma le faʻatau atu o vaega autu ma faiga i Saina, aʻo faʻamoemoe foi e avea ma kamupani pito i luga-tolu mo fofo eletise afi eletise i le 2025.

O kamupani fa'ava-o-malo o lo'o fa'avavevave a latou fa'aulu i totonu o le vaega fo'i.

Na fa'aalia e Faurecia le kamupani fa'atau ta'avale Falani se vaifofo o ta'avale fa'atau fa'atau i le fa'aaliga ta'avale a Shanghai i le fa'ai'uga o Aperila.

Ua fausia ai se masini e teu ai le hydrogen e fitu-tank, lea e faamoemoe e mafai ai ona ave le taavale i luga atu o le 700 kilomita.

"O Faurecia o loʻo tuʻuina lelei e avea ma taʻutaʻua taʻutaʻua i le gaosiga o le hydrogen a Saina," o le tala lea a le kamupani.

O le kamupani Siamani o le BMW o le a amataina le gaosiga laʻititi o lana taavale pasese muamua i le 2022, lea o le a faʻavae i luga o le X5 SUV o loʻo iai nei ma faʻapipiʻiina i le hydrogen fuel cell e-drive system.

"O taʻavale e faʻaogaina i luga o le hydrogen gaosia e faʻaaoga ai le malosi faʻafouina e mafai ona faia se sao taua i le ausiaina o sini o le tau," o le tala lea a le tagata fai taavale i se faʻamatalaga.

"E sili ona fetaui lelei mo tagata faʻatau e masani ona ave taavale mamao, manaʻomia le tele o fetuutuunai pe leai foi se avanoa masani i mea tau eletise."

E silia ma le 40 tausaga le poto masani a le tagata fai taavale i le hydrogen technology ma sili atu i le 20 tausaga i le matata o le hydrogen fuel cell technology.

O le isi lua sauai i Europa, Daimler ma Volvo, o loo sauni mo le taunuu mai o le hydrogen-powered heavy truck era, lea latou te talitonu o le a taunuu i le faaiuga o lenei sefulu tausaga.

Martin Daum, Pule Sili o Daimler Truck, na taʻu atu i le Financial Times e faapea o loli tiso o le a pulea le faatauina atu mo le isi tolu i le fa tausaga, ae o le hydrogen o le a alu e avea ma suauu i le va o le 2027 ma le 2030 aʻo leʻi alu i luga.

Na ia fai mai o le a tumau pea le taugata o loli o le hydrogen nai lo mea e faʻaaogaina e le tiso "a itiiti ifo mo le isi 15 tausaga".

O le eseesega o le tau e faʻasaʻo, peitaʻi, ona e masani ona faʻaalu e tagata faʻatau le tolu i le fa taimi sili atu tupe i le suauu i luga o le umi o le loli nai lo le taavale lava ia.

O le Daimler Truck ma le Volvo Group ua fausia se pisinisi faʻatasi e taʻua o Cellcentric.O le a atia'e, gaosia ma fa'atauva'a faiga fa'asuau'u mo le fa'aogaina i ta'avale mamafa e fai ma fa'amuamua, fa'apea fo'i ma isi fa'aoga.

O le sini autu o le amata lea i suʻega a tagata faʻatau o loli ma suauʻu suauʻu i le tusa ma le tolu tausaga ma amata le gaosiga tele i le afa lona lua o lenei sefulu tausaga, o le tala lea a le kamupani faʻatasi ia Mati.

Na taʻua e le Pule Sili o le Volvo Group Martin Lundstedt o le ai ai se "sili atu le maualuga" i le faaiuga o le sefulu tausaga talu ona amata le gaosiga o suauu i le pisinisi soofaatasi pe a ma le 2025.

O loʻo faʻamoemoe le kamupani fai loli Suetena mo le afa o ana faʻatauga i Europa i le 2030 e avea ma loli e faʻamalosia e maʻa poʻo suauʻu suauʻu hydrogen, ae o vaega uma e lua e mananaʻo ia faʻasaʻoloto atoatoa i le 2040.


Taimi meli: Iuni-17-2021